Alla kan inte vinna men med rätt hjälp kan man förbättra oddsen

Jag har i många år gått och drömt om en lägenhet på Östermalm. Jag är verkligen inte ensam om denna dröm och det visar ju sig genom att det är mer eller mindre omöjligt att hitta ett boende om man inte stått i kö i hundra år eller har kontakter. Och jag har varken det ena eller det andra. Jag hade väl mer eller mindre insett att min dröm inte skulle bli mer än en dröm när jag sprang på en webbtjänst jag inte hade sett tidigare. En tjänst som sade sig kunna förbättra mina odds att hitta en lägenhet på Östermalm betydligt.

Att vara först gör allt så mycket enklare

Orden som fångade mig sa:

”Många hyresvärdar lägger ut sina lediga lägenheter på Östermalm på nätet istället för att använda sig av någon bostadskö. Antingen så går dessa lägenheter till den som är först med att anmäla sitt intresse eller så väljs eller lottas hyresgästen fram bland de som är snabbast med att anmäla intresse. Genom att registrera dig och aktivera din lägenhetsbevakning hos oss så hjälper vi dig att hitta din nya lägenhet på Östermalm. Vi kontrollerar automatiskt var 30:e sekund samtliga hyresvärdar som finns på Östermalm. Så fort en ”först till kvarn”-lägenhet har publicerats så meddelar vi dig direkt via e-post och SMS ”

Så enkelt i sitt upplägg men så hopplöst att klara av på egen hand. Det kostade ett par hundringar per månad, men om det leder till en lägenhet är det ju värt miljoner. Jag tog en chans, Östermalm är ju ändå mitt drömområde. Tiden gick och det pep i mobilen från tid till tid. Jag var alltid tvåa på bollen, och trodde väl kanske att det skulle fortsätta så. Tills en dag i våras när jag fick ett sms om en tvåa på Grevgatan. Jag tog kontakt inom 10 sekunder och denna gång var jag först. Jag var och tittade 15 minuter senare och 2 dagar senare fick jag beskedet: Lägenheten är din.

Sluta aldrig drömma, drömmar kan slå in

Det händer fortfarande att jag nästan tror jag drömmer, men det är så att jag lever i min dröm. Jag har min egen lägenhet och jag bor på Östermalm. Kan det bli bättre?