Förslag på hur vi kan effektivisera verksamheten

Sitter med på en presentation på förmiddagen. Vi har en leverantör som deltar via Teams, han presenterar ett system som kan förbättra och effektivisera processerna i bolag. Enligt leverantören är vårt företag perfekt för denna typ av lösning och vi skulle kunna spara mycket resurser, tid och kostnader genom att integrera deras lösning i vår verksamhet.

Leverantören representerar ett bolag som erbjuder en form av integrationsmotor. Denna produkt möjliggör för olika delsystem att ”tala med varandra”. Syftet är att du ska slippa mata in samma information i flera system, istället gör integrationsmotorn jobbet och när du väl matat in data på ett ställe så ser integrationsmotorn till att samma information matas in på fler ställen istället för att du själv manuellt ska utföra detta.

Tycker att leverantören som presenterade sin produkt via Teams hade en del bra poänger, på företaget skulle vi faktiskt kunna spara en del tid genom att köpa en integrationsmotor. Efter presentationen samlas vi i köket på kontoret och diskuterar produktpresentationen vi nyss deltagit i. Flera av mina kollegor är positiva och vi kommer fram till att Niklas på IT ska göra en förstudie för att se hur lönsam produkten kan vara för vårt företag. Läs mer om du vill se vilka fördelar som finns med denna form av IT-lösningar.

På lunchen sticker jag ut på en löprunda. Det blir 5 kilmoters lättare jogging som avslutas med stretching. Käkar makaroner med köttbullar till lunch och hinner med en Redbull innan jag sätter på datorn vid min arbetsplats. Surfar runt på nätet för att hitta prospekts att sälja kontorsmöbler till. Finner 3 företag som söker efter möbler via en affärskontakt och bestämmer mig för att kontakta dessa leads under morgondagen.