En tröst i mörkret när man inte får träffa sina barnbarn

Livet är som det är och vi får alla dra vårt strå till stacken i kampen mot Corona, men jag måste tillstå att jag saknar mina barnbarn så mycket att det nästan gör fysiskt ont. Att inte kunna få leka med dem eller hålla dem i famnen. Men vi får väl tro och hoppas att tiderna snart ändras så att man får den glädjen tillbaka i livet igen. Som det är nu får man försöka överleva med samtal och möten över internet.

Digitala lekstunder får fungera som ett substitut

Innan pandemin brukade jag handla presenter via ett företag som heter Vikingtoys, ett svenskt familjeföretag som säljer robusta giftfria leksaker. Många är de tillfällen när jag suttit vid sandlådan och sett hur barnbarnen skapat sina världar och kört med sina bilar och traktorer. Jag har köpt så många leksaker som i efterhand har visat sig vara skräp och inte hållit i mer än en dag eller två, men Vikingtoys leksaker har hängt med till barnen växt ifrån dem.

En sak jag gillar med företaget är att de har ålders kategoriserat sina produkter så det blir lätt att hitta leksaker som passar. Den senaste tiden har det skickats en hel del paket till födelsedagsbarnen, sedan har föräldrarna spelat in videos och delat med mig när de leker med sina saker. Det är inte som att vara där, men så mycket bättre än inget alls.
Mina små vikingar med sina vikingtoys, kan inte ske snart nog att jag får uppleva det på nära håll.