Ny teknik inom medicin och e-handel

Medicinforskningen lyckas uppfinna produkter som underlättar för patienter. Tänk bara hur tidskrävande det var för en diabetiker att hålla kolla på blodsockernivån förr i tiden. Idag finns appar och produkter som gör att du snabbt kan avläsa blodsockret. Läste nyligen om hematologiinstrument som gör det möjligt att analysera blodet hos patienter. Hemocue hb är en av produkterna på marknaden som gör det möjligt att på kort tid få fram hemoglobinresultat. Vill du fördjupa dig i produkten hemocube hb hittar du mer information hos företaget CureMed Nordic.

Jag tror att utvecklingen av läkemedel och hjälpmedel till sjukvården ser positiv ut. Ny teknik gör det möjligt att skapa avancerade lösningar och ofta på kort tid med hög säkerhet.

Ny teknik är basen för mycket idag. Ett exempel på möjligheterna med digitalisering är Amazon. Företaget har gigantiska lagerlokaler med avancerade logistiklösningar som skapar snabba leveranser till kunder. Som kund slipper du besöka gallerior och andra fysiska butiker. Du söker efter boken på Google och när du klickar sök dyker det upp resultat på din skärm som du enkelt klickar vidare till. Ett par minuter senare är din bokbeställning klar. Din bok kan ofta levereras inom ett par dagar upp till en vecka. Prismässigt blir det ofta billigare att handla på nätet, men det skiljer sig mellan olika branscher och produkter.

Nyfiken på hur valutasystemet kommer utvecklas framöver. Det finns alternativ till dollar, EURO och andra valutor. Du kanske hört talas om kryptovalutor? Den mest populära är Bitcoin. Bitcoin är en elektronisk valuta som har en begränsad upplaga. På så sätt skiljer den sig åt mot exempelvis dollar, en valuta USA emellanåt väljer utöka genom att trycka upp nya dollar. Jag är lite skeptisk till allt pengatryckande, i slutänden behöver man hitta en lösning, kanske är det dags att höja räntan?