Sexleksaker

Ungdomar verkar veta så mycket mer om sex och allt sånt är när man själv var i den åldern. Det känns lite skrämmande när man har en son på 15 år och en dotter på 18 år hemma. Det finns en hel del att förlora sömn över. Allting är ju så lättillgängligt nuförtiden med Internet och smartphones och Gud vet allt. Och inte bara där. På TV:n kan man ju titta på Paradise Hotel och Big Brother och se folk knulla (ni får ursäkta uttrycket), och det kan vara lite chockartat ibland. Om min dotter sa att hon skulle vilja vara med på Paradise Hotel så tror jag att jag hade låst in henne och kastat bort nyckeln.

Läste ni det för något år sedan att fler ungdomar hade sökt till Paradise Hotel än vad som hade sökt in till lärarutbildningen? Man kan ju bli lite mörkrädd. Visserligen kan jag förstå att de inte vill bli lärare men ändå. Det var bara en liten parentes, men visst verkar det som att sex är mer synligt än det var när vi var unga? Man blir inte lugnare när man läser artiklar om att det blir mer och mer vanligt att ungdomar har analsex, och att de har trekanter, och kanske värst av allt att de inte skyddar sig. När jag var ung var ju HIV och Aids verkligen på tapeten och de kallade oss ”a non-fucking generation”. Nåja, det var ju inte riktigt sant men det var annorlunda än vad det är nu.

Som förälder ska man ju inte snoka men det är lite svårt att inte falla för frestelsen när datorn är igång och skärmen lyser när man kommer in med tvätten. En notering till ungdomar; stäng av datorn när ni lämnar rummet, bara utifall att. Det hade ju inte min femtonårige son gjort och jag fick se att han var inne på en sida för sexleksaker och skärmen lyste en lila buttplug i metall i all sin härlighet. Nu undrar jag om jag ska ta upp det här med honom eller om jag ska låtsas som att det regnar?